Issimo_Inbound_Marketing_Blog.png

Inbound Marketing blog Slovenija

Kako Inbound Lead-e spremenite v stranke in pospešite rast podjetja?

[fa icon="calendar"] 12.12.2017 9:30 / by Saša Vutkovič

Saša Vutkovič

Z inbound marketing pristopom generirate nove prodajne kontakte- leade, jih z vsebinami vodite po nakupni poti, pa vendar morate na koncu nekaj narediti, da jih boste spremenili v stranke. Najpogosteje morate vzeti telefon v roke in jih poklicati.

 

Pospešite rast podjetja - digitalizacija

 

Večini od nas je zoprno nekomu telefonirati, ki ga ne pozna, še posebej, če mu želi nekaj prodati.

Če boste v svoji glavi samo malo obrnili pristop oz. spremenili namen vašega klica boste izžarevali popolnoma drugačno energijo in razpoloženje. Magična beseda je pomagati. Kličite svoje leade z mislijo, da jim boste z vašimi storitvami pomagali dosegati rast.

Tudi mi smo se soočali s težavo, kako naše lead-e spremeniti v stranke. 

Z namenom, da bomo izboljšali ta proces, smo se kot prva HubSpot certificirana agencija v Sloveniji udeležili 8 tedenske delavnice Pipeline generation Bootcamp. Vodil jo je HubSpot Sales Director Dan Tyre, ki nam je s svojimi izkušnjami resnično pomagal napredovati. Njegove napotke smo nemudoma prenesli v prakso in rezultati so bili vidni takoj.

 

5 glavnih korakov, ki smo se jih naučili, kako svoje inbound lead-e spremenite v stranke.

 

  1. Dobro raziščite koga boste poklicali in se pripravite.

V svojem orodju za marketinško avtomatizacijo dobro preglejte aktivnosti vašega leada, kaj ga je zanimalo, kdaj je obiskal vašo spletno stran, katere vsebine si je prenesel ali so morda obiskali vašo spletno stran tudi drugi sodelavci vašega leada pa so ostali anonimni,… Priporočljivo je tudi, da obiščete profile družbenih omrežji vašega leada z namenom, da ga čim bolje spoznate preden ga pokličete.

  1. Kličite samozavestno z namenom, da boste pomagali.

Ker ste se predhodno dobro pripravili imate v glavi že konkretna vprašanja in  predloge, kako lahko vašemu leadu pomagate. Obvladate svoj posel, zato ste samozavestni, kar vaš lead nedvomno čuti in vam je pripravljen prisluhniti, čeprav ste ga morda zmotili med drugim delom.

  1. Med pogovorom delajte premore in poslušajte.

Glavna stvar, ki nam jo je Dan vcepil v glavo je pomembnost premorov med pogovorom. Večina nas dela napako, da se enostavno zaženemo in začnemo govoriti, kako so naše storitve super, da prinašajo dodano vrednost, da imamo reference,… v resnici pa ne vemo, če našega lead-a to sploh zanima. Ključ do uspeha je, da svojega lead-a poslušaš, mu pustiš do besede ter mu s premori omogočiš, da lahko razmišlja.

  1. Identificirajte izzive in nakažite rešitve.

Če boste pazljivo poslušali boste z lahkoto identificirali izzive s katerimi se vaš lead sooča in kakšne so njegove prioritete. Ker vaš lead že malo poznate mu boste lahko nakazali pot za rešitev njegovih težav.

  1. Pridobite termin za sestanek.

Glavni cilj vašega prvega klica je, da dobite termin za osebni sestanek ali ponovni telefonski klic, kjer se boste s svojim leadom konkretno pomenili o njegovih izzivih in načrtih za prihodnost ter možnostih kako jim lahko vi s svojimi storitvami ali izdelki pri tem pomagate.

Ko dobite termin za sestanek, je prva naloga opravljena. Z naslednjim sestankom se začne prodajni proces v katerem boste vaš lead korakoma vodili, da bo postal vaša stranka.

 

Zaključek: Kako spremenite vaše leade v stranke?

Da boste pospešili rast vašega podjetja morate več prodati. Več pa lahko prodate samo, če imate dovolj kakovostnih leadov, ki jih boste spremenili v stranke. V našem podjetju Issimo z Inbound marketing pristopom pomagamo našim cenjenim strankam generirati nove prodajne kontakte- leade doma in v tujini.  

 

Bela knjiga: Kaj je Inbound Marketing? Kako in zakaj deluje? Katera orodja potrebujete?

Topics: Inbound Marketing

Saša Vutkovič

Written by Saša Vutkovič

Svoje strokovno znanje s področja marketinga in prodaje je pridobila tekom službovanja doma in v tujini za velika mednarodna podjetja. Poleg predanega dela za naročnike skrbi tudi za trženje in poslovni razvoj Issima.